Általában úgy gondolják, hogy az embereket először fizikai tulajdonságaik alapján ítélik meg

 

És a ruházat ennek nagyon fontos része

 

Első látásra nem lehet értékelni az illetőt képességei és értelme szempontjából?

Öltözködés alapján ne ítélkezzünk

Mennyire fontos a jó öltözködés a benyomás keltése szempontjából?  Christina Fashion olvasói vitája

 

Kirakat-személyiség

 

A ruhák felfedhetik valaki személyiségét

Az ember képességeit tekintve úgy gondolom, hogy az embereket inkább belőjük alapján kell megítélniük, nem pedig az öltözködésükről. A jó öltözködés azonban ugyanolyan elengedhetetlen; sokat megmagyaráz az ember személyiségéről.

Például, ha elmész állásinterjúra, és nem vagy jól felöltözve, hogyan számíthatsz arra, hogy felvesznek majd, amikor az első benyomás negatív.

Mindenképpen sokat elárul egy személyről, és általában az első benyomás, amelyet egy ember kap tőled, örökre megmarad az elméjében, és én ezt személyesen tapasztaltam.

Mindazonáltal úgy gondolom, hogy azért (is) öltözködünk, hogy elsősorban önmagunknak és bárki más előtt kedveskedjünk, jó benyomást keltsünk. Jól öltözködve önbizalomra tehetsz szert, és ez a kommunikáció fontos szempontja.

A jó kommunikációs készség könnyen megszerezhető.

Bár úgy gondolom, hogy a ruhák feltárják az ember személyiségét. Úgy gondolom, hogy nincs mentség arra, hogy valaki rosszul bánjon a másikkal ruházata miatt.

 

Szükséges

 

Ez az önkifejezés egyik formája

Szerintem fontos erőfeszítéseket tenni a jó öltözködésre, mert ez tükrözi a személyiségedet és azt, hogy ki vagy. Megkönnyítheti a hasonló gondolkodású emberekkel való kötődést is. 

Ha a kapcsolatok és a társadalmi státuszod fontos számodra, akkor az öltözködés kulcsfontosságú, mivel ez rengeteg lehetőséget kínálhat.

Szanyi Brigitta véleménye szerint: Számomra az öltözködés időt szakít arra, hogy a ruhatáramat stilizáljam olyan módon, amely összhangban állna személyiségemmel és életstílusommal. Az önszeretet és az öngondoskodás gesztusa. A szépség abban rejlik, hogy megformáljam önmagamat, ez egy szokás, amely megváltoztathatja az életemet.

Néhányan sekélynek vagy materialistának tekinthetik, de engem mindig is arra tanítottak, hogy a jó öltözködés az élet egyik legfontosabb prioritása. 

Nagyra értékelem azokat az embereket, akiknek olyan stílusa van, amely visszhangzik azzal, aki ő, mert sok önkeresésre van szükség ahhoz, hogy megtalálja saját esztétikáját.

A jól öltözködés önmagad és a tested tiszteletben tartása: tudni kell, hogy milyen ruhák és anyagok megfelelőek a különböző helyeken, például lélegző anyagok viselése forró nyáron, vagy annak ismerete, hogy mikor kell minimálisan öltözködni stb.

Bizonyos szempontból ez egy olyan művészet, amely kreativitást kölcsönöz életedhez. Kreatívnak lenni az öltözködéssel szórakoztató, és nem feltétlenül igényel drága márkájú ruhadarabokat.

Kár, amikor az emberek a csúcskategóriás márkák bootleg változatát viselik, hogy jól öltözködjenek, finom vonal van az emberek között, akik követik a mainstream trendeket, és azok között, akik stílusosan tükrözik identitásukat.

 

Szükségtelen

 

Olyat kell viselni, amilyennek érzik magukat

A ruhák nem teszik az embert. Nem érzem fontosnak a „jól öltözködni”.  Azért öltözöm fel alkalmanként, mert ez önbizalmat ad nekem, de soha nem „öltözök azért, hogy lenyűgözzelek”.

Úgy gondolom, hogy mindenkivel, akivel találkozol, ezt a felfogást fogod hallani. Először a ruházatoddal kezdődő megjelenésed alapján ítélnek meg téged, és ez nem tetszik. Úgy érzem, hogy az embert inkább belső értékei alapján kell megítélni, és nem azt, amit visel.

Úgy érzem, hogy bizonyos eseményekre és alkalmakra létrehoztuk ezeket az öltözködési szabályokat a társadalmunkban, és ha nem ennek megfelelően öltözködik, akkor nem fogadják el társadalmilag.

Például: Miért kell viselnünk hivatalos ruhát az állásinterjún?

A legtöbb esetben ugyanaz a személy a munka megszerzése után félig formális vagy alkalmi ruhát visel a munkához. Egy alkalom alkalmával viseltem egy interjún.

Először azt kérdezték tőlem, hogy miért nem öltözöm hivatalos ruhákban. Mondtam, hogy nem érzem szükségét ilyen ruhák viselésének, és hogy kényelmesebbnek éreztem magam abban, amit viseltem. Végül megszereztem az állást.

Az emberek szeretnek öltözni, mert jól érzik magukat, szeretik követni a divatirányzatokat, betartani a társadalmunk által létrehozott szabályokat. Szeretek bármit is viselni, amit ma kedvelek viselni, mert az embereknek mindig az a benyomása van rólad, hogy milyen egy ember, és ezen semmit sem tudsz változtatni.

 

Feltételezések

 

Az emberek jobb dolgokat feltételeznek a jól öltözött emberekről

Sajnos ebben a korszakban, amelyben élünk, az emberek inkább a külső megjelenés alapján ítélik meg egymást, nem pedig mély pillantást vetnek rá, és tudják, ki is vagy valójában.

Például, ha tehetséges és ügyes, és piszkos ruhákkal megy interjúra mert éppen egy tetőről jött le és sietett, vagy mert nem engedheti meg magának, hogy újakat vásároljon, nagy valószínűséggel elutasítják.

Tehát néha el kell fogadnunk ezt, és ennek megfelelően kell cselekednünk a társadalom elvárásai miatt.

Amikor a személyes érzéseket befolyásoló ruházatról van szó, egyesek azt mondják, hogy a jó ruhák viselésekor jól fogod érezni magad, vagy magabiztosan, ami kissé igaz is lehet, mert az erőfeszítés, amelyet az öltözék megváltoztatására fordítasz, önbizalmat is ad.

divatos ruha

Azt is gondolom, hogy ha valaki jól fel van öltözve és okosnak tűnik, akkor mások pozitív tulajdonságokat vesznek figyelembe náluk. Például feltételezem, hogy egy ilyen ember tudja, hogyan kell az életét prioritásba helyezni, és megbízható.

Szeretném azt is gondolni, hogy egy ilyen ember körültekintően foglalkozik az életével és fegyelmezett.

Azonban bár vannak olyan feltételezések, amelyeket az ember külső tulajdonságai miatt feltehetünk, valakinek jó vagy rossz kezelése attól függ, hogyan nevelkedett, és semmi köze a ruházathoz. Meg kell értenünk, hogy az ember rosszul bánik a másikkal csak azért, mert nem volt jól öltözve, és jól bánik azzal, aki divatos ruhákban van.

 

Az öltözködés azért nagyon fontos, mert az ember először az ember öltözékét látja?

 

Az embereket inkább a képességeik és az intellektusuk alapján kell megítélni, mint a ruházatuk alapján?

A szavazás eredményei

A Christina Fashion statisztikája alapján: Nagyon fontos az öltözködés?

Igen: 93%

Nem: 7%

Pin It on Pinterest

Share This