Várandósság idején a kismamák bőre többször is változhat, köszönhetően a hormonháztartás ingadozásának.

Vannak, akiknek a bőre megszépül ez idő alatt, de a kevésbé szerencsések különféle, addig nem tapasztalt bőrhibákkal szembesülnek.

De akkor a terhesség alatt is mehetek kozmetikai kezelésre? Kérdésünkre Scholcz Szilvia Kozmetikai Szalon tulajdonosa válaszol.

Kialakulhatnak pigmentfoltok, megjelenhetnek hajszálértágulatok, a bőr zsírossá válhat, a fokozott faggyútermelés pattanások kialakulásához vezethet, jelentkezhet dermatitisz, a bőr fakóvá, fáradttá, a szemkörnyék püffedtté és karikássá válhat.

Ilyenkor merül fel a kérdés sok kismamában, hogy a bőrproblémáikkal fordulhatnak-e kozmetikushoz a terhesség alatt.

Szerencsére több olyan, várandós hölgyeken is alkalmazható kozmetikai kezelés van, amely a nem várt bőrproblémákat eredményesen javíthatja vagy akár meg is szüntetheti.

Egy konzultáció keretében (+36 (30) 996 3799) a kozmetikus felméri a bőr állapotát és kiválasztja az annak megfelelő kozmetikai kezelést.

Hogyan lehet megfelelő kozmetikai kezelést felállítani a terhesség időszakára? Erről kérdeztük Scholcz Szilvia kozmetikust

Hogyan lehet megfelelő kozmetikai kezelést felállítani a terhesség időszakára? Kérdeztük Scholcz Szilvia kozmetikust

A VÁRANDÓSSÁG KIVÉTELES IDŐSZAK EGY NŐ ÉLETÉBEN – Néhány leendő anya viszont nem érzi magát elég vonzónak a várandósság alatt.

Etikai okokból kutatást várandós nőknél nem végeznek. Ezért az adatok nem relevánsak abban a tekintetben, hogy mi a megfelelő vagy sem a magzat és az anya biztonsága szempontjából.

terhesség nem indokolja az arc és a test kozmetikai kezeléseinek kizárását, de néhány eljárás ellenjavallt, és ezeket a kozmetikusoknak ismerniük kell. Az internetes csoportok laikusai között is sokat vitatják ezt a témát, hogyan álljunk a kozmetikai kezelésekhez ebben az időszakban.

A terhesség alatt leggyakrabban említett kozmetikai eljárások Szigetújfalun és Dunaharasztin található Scholcz Szilvia kozmetikában:

  • szempilla- és szemöldökfestés,
  • szempilla-hosszabbítás,
  • elektrokozmetikai kezelések,
  • mély bőrtisztítás,
  • testkezelések és masszázs.

Ezért nagyon fontos a kommunikáció, a kozmetikus profizmusa, a hatóanyagok pontos ismerete, hogy mikor, hogyan, mit kell használni, hogy helyesen tudjon tanácsot adni az ügyfelének.

A legtöbb elektromos kezelés nem alkalmazható a terhesség alatt, de a kozmetikus továbbra is végezhet manuális kezeléseket.

Masszázs

A kismamákat kényeztetni kell! A legkedveltebb kezelés ebben az időszakban a masszázs.

Az arcmasszázs mellett kézmasszázst, illetve talpmasszázst is alkalmazhatunk. A várandós hölgyek nagyon hálásak a relaxációs kezelésekért.

kézi nyirokelvezetés szintén megfelelő lehet, mivel a várandós nő teste jobban visszatartja a folyadékot, és duzzanatok alakulnak ki, különösen a végtagokban.

Ha a masszázs kellemes az anya számára, akkor a hasában lévő magzat is nyugodt, elégedett, és szó szerint élvezi a helyzetet. Ezért kár, ha egy kismama, aki egészségügyileg jól van, nem használja ki a masszázs előnyeit ebben a test számára megterhelő időszakban.

A legnagyobb előny a jólét érzése, amit továbbítunk a babának is.

Szépítő kezelések

Peeling, masszázs, maszkok, pakolások: ránctalanítás masszázzsal és pakolással egybekötve, feltölteni, megfiatalítani a kismama bőrét, hisz a mai kismamák már sokszor a 40-es
éveik felé járnak, ezért fordítsunk figyelmet az anti-aging kezelésekre is!

A kezelés során nyugtató, tápláló és regeneráló maszkok, pakolások, ampullák, szérumok használhatók.

Figyelem: tilos olyan maszkot alkalmazni, amelyik fokozza a bőr intenzív véráramlását!

Mélytisztítás

Néhány nőnek romlik a bőrállapota várandósság alatt. Szükség esetén a bőr mélytisztítását el lehet végezni, természetesen manuálisan.

kozmetikai VIO-kezelést azonban el kell hagyni, mert magas frekvencián működik.

Elektrokozmetika

A legtöbb elektromos kezelés nem alkalmazható a terhesség alatt, de a kozmetikus továbbra is választhatja a kézi kezeléseket, amit a vendég egyéni igényeinek megfelelően alakít ki.

ELEKTROKOZMETIKA GÉPEK ALKALMAZÁSA VÁRANDÓS VENDÉGNÉL

TILOS
Vió, iontoforézis, ultrahang, elektrostimuláció, rádiófrekvencia, tűs mezoterápia, elektroporáció, lézer.

SZABAD
Gőzölő, hydroabrázió, dermabrázió, frimátor, bioptron lámpa, LED-maszk.

Bőrfehérítés, hiperpigmentáció

Várandósság vagy szoptatás alatt nem ajánlott erős, agresszív kémiai hámlasztást végezni. Inkább összpontosítsunk a megelőzésre.

Az úgynevezett terhességi foltok megelőzése esetében ez nem ilyen egyszerű, erősen dominál ugyanis a genetika is. Az ásványi szűrővel ellátott UV-krémek megfelelőek, nem szívódnak fel a bőrbe (titán-dioxid vagy cink-oxid)  ajánlott 30+ vagy 50+ faktoros naptej.

Szőrtelenítés terhesség alatt

A nem kívánt szőr eltávolítása a test különböző részein megengedett, a has kivételével. Megfelelő megoldás a gyantázás – visszér esetében ellenjavallt! Kíméletesebb módszer a cukorpaszta. A szőrtelenítőkrém nem ajánlott! Az IPL-es, lézeres, tűs szőrtelenítés tilos!

A TERHESSÉG ALATT AZ ALÁBBI ANYAGOK NEM ALKALMAZHATÓAK

Az A-vitamin minden formája (retinil-palmitát, retinol).
Béta-hidroxi- és szalicilsavak – de, 2% alatti kis koncentrációban a terhesség alatt is biztonságos a használata.
Benzoil-peroxid 5% feletti koncentrációban – ennél alacsonyabb mennyiségben a terhes nők pattanásainak és gyulladásainak a kezelésére szolgál.
Bőrfehérítő szerek, a hidrokinon és származéka, az arbutin.

ALKALMAZHATÓAK
C-, E-, B3-, B5-vitamin, Dexpantenol, B7-vitamin, biotin.
AHA-savak (tej-, mandulasav, glikol) alacsonyabb koncentrációban, otthoni használatra.
Szalicilsav csak 2%-ig!
Hialuronsav, peptidek és antioxidánsok, Q10.

Testkezelés

Természetes, hogy a test a terhesség alatt megváltozik. Annak érdekében, hogy a gyermek hozzáférjen az összes szükséges tápanyaghoz, a terhesség alatt nem szabad extrém diétát tartani, és a testmozgás a terhesség későbbi szakaszaiban is problémát jelenthet.

Ezért a kilók nagyon gyorsan felhalmozódhatnak, ami minden bizonnyal frusztráló egy nő számára, de a gyermek egészségének elsődleges fontosságúnak kell lennie. Még a szoptatás alatt sem ajánlottak extrém súlycsökkentő kezelések.

Tiltott testkezelések
– Alakformálás.
– Zsírégetés.
– Erősítés.
– Body wrapping.
– Köpölyözés.
Csak szoptatás után végezzük őket!

Striák

has, a mell, a comb vagy a csípő bőrének túlzott feszültsége okozza. A megelőzésen legyen a hangsúly: a bőr rendszeres (napi) krémezése és masszírozása testápolóval, olajos krémmel.

Mivel a csíkok nemcsak a hason, hanem a combokon, csípőn is megjelenhetnek, ezeken a területeken a szülés, szoptatás után a szakember cellulitmasszázs segítségével tud javítani a bőr állapotán. Ekkor már a különböző lézerkezelések is szóba jöhetnek.

Vagy akár egy új módszer is szóba jöhet, a stria eltüntető tetoválás, ami olyan optikai illúziót hoz létre, amellyel a bőrfelszín újra teljesen homogén színűnek és felületűnek tűnik.

Szempilla-hosszabbítás, szemöldök- és szempillafestés

Túlérzékenység léphet fel a ragasztókkal és az oldatokkal szemben. Válasszunk oxidálószert nem igénylő, szenzitív festéket! A festés előtt végezzünk bőrtesztet!

Attól, hogy  bio, nem biztos, hogy alkalmazható!

– A természetes kivonatok a leggyakoribb allergének és fényérzékenyítők közé tartoznak.
– Kerülendők az illóolajok, különösen nagy koncentrációban.
– Óvakodni kell a teafa- és rozmaringolajtól, a kámfortól, a petrezselyemmagtól, a rozmaringtól, a zsályától, az izsóptól és a levendulától!

Tanácsadás

A kismamának tanácsot kell adni arról, hogy hogyan ápolja a bőrét ebben az időszakban.
– Ez függ az évszaktól is.
– A bőrtípustól, a nő életkorától.
– Ha probléma merül fel, azt hogyan lehet megoldani.

Mi a teendő, ha várandós a kozmetikus?

Egy kozmetikus életében is eljön az idő, amikor a munkát leváltja az anyaság. Itt is csak a gépeket kell megválogatni. Bizonyos eszközöket jobb nem használni: iontoforézis – galvanizálás, vió, ultrahang, elektrostimuláció, rádiófrekvencia, lézer.

A terhesség egy gyönyörű időszak, és nagyon jó mindezt a Vendégeinkkel megélni.

Figyelni, hogyan alakul a vendégünk élete, majd azok az évek, amikor gyermekeik felnőnek a szemünk előtt, amikor eljön az idő, hogy a gyermekeik bőrét is majd mi kezeljük.

Pin It on Pinterest

Share This