Ha itt az ideje cserélni a tetőt, akkor a legmegfelelőbb idő mérlegelni az összes tetőfedési lehetőséget.

 

Ha ezt olvassa, akkor valószínűleg az egyik lehetőség a zsindely lesz.

 

Több mint két évtizedes múlttal a tetőző a tetőfedő piacon már igen nagy piaci részesedést szerzett, és felismerik, hogy a zsindely a leggyakrabban használt tetőfedő anyag.

Nem nehéz felfogni, miért olyan népszerű választás az ingatlantulajdonosok körében. A zsindelytetőnek sokféle előnye van.

 

Milyen előnyei vannak egy zsindelytetőnek?

  • Megfizethetőség
  • Egyszerű telepítés / barkácsbarát
  • Könnyű megtalálni a minősített tetőfedő vállalkozót
  • Könnyebb javítás
  • Kiválóan harmonizál a legtöbb környezettel

 

1. Megfizethetőség

Sokan egyetértenek abban, hogy a zsindely legnagyobb előnye az árcédula. Valójában a zsindely a leggazdaságosabb tetőfedő anyag jelenleg a piacon.

Vannak különböző minőségű tetőzsindelyek amelyek befolyásolják az árat, mert a minőség változhat.

A jobb minőségű zsindelyek, mint például a dimenziós zsindelyek, általában vastagabbak, ami szintén növeli tartósságukat, növeli a hosszú élettartamukat. Általában hosszabb garanciával is rendelkeznek, mint a kevésbé drága 3 füles zsindely. Fontos megvizsgálni a különböző zsindely lehetőségeket, hogy megtudja, melyik felel meg legjobban az Ön igényeinek és költségvetésének.

2. Egyszerű telepítés

 

A zsindely vitathatatlanul a legkönnyebben és leggyorsabban telepíthető tetőfedés. A legtöbb otthonnál általában csak egy napot vesz igénybe, hogy teljesen új tetőt szereljenek fel. Ez népszerű tetőfedő választás azoknak a barkácsolók (csináld magad) rajongóknak, akik maguk akarják elvégezni a telepítést és elkerülik a többletköltségeket. (Természetesen egy szakember választása a biztos megoldás)

3. Könnyű megtalálni a minősített tetőfedő vállalkozót

 

Ha úgy dönt, hogy nem megy a barkácsolás útvonalán, és azt szeretné, ha a tetőt szakemberre bízná, akkor nem lehet probléma a tetőfedő vállalkozó megtalálása.

Bizonyos vállalkozók szakosodtak fém- vagy agyagcserép tetőfedő szerelésekre, ami megnehezítheti a képzett szerelő megtalálását, szinte minden hivatásos tetőfedő vállalkozó kínál zsindely telepítést, tetőszigetelést, tetőfelújítást.

Mivel a zsindely telepítése könnyebb, mint más tetőfedő anyagok felszerelése, a telepítési költség is alacsonyabb, mint más tetőfedő típusoké.

4. Könnyebb javítások

 

Bár nem ritka, hogy egy zsindelyt ki kell cserélni vagy meg kell javítani, az még közel sem akkora (vagy annyira drága) üzlet, mint az alternatív tetőcsészék javítása .

A zsindely cseréje gyors és egyszerű folyamat, amelyet a telepítéshez hasonlóan egyedül is meg lehet valósítani, bár nem ajánlott. Valójában a legtöbb zsindely karbantartását általában tetőző vállalkozás végzi.

5. Harmónia a legtöbb környezettel

Zsindelytető, tetőző

Valószínűleg nem kell messze keresnie a szomszédságában, mielőtt zsindelytetőt találna. Mint korábban említettük, ez a lakossági tetőfedés leggyakoribb típusa.

Háza nem tűnik ki a helyén annyira zsindelytetővel, és beleolvad a természet részébe.

Milyen egyéb tetőfedő anyagokat kell figyelembe vennem?

 

Átnéztük a zsindely előnyeit, de amint a cikk elején említettük, jó, ha a döntés meghozatala előtt mérlegeljük az összes tetőfedési lehetőséget.

Időt szakítottunk arra, hogy megvitassuk mindkét tetőfedés előnyeit és hátrányait, így eldöntheti, hogy a két tetőfedő típus közül melyik a jobb választás az Ön számára.

 

További információ a zsindelytetőkről a TETŐZŐ.HU oldalon található.

Pin It on Pinterest

Share This