Életünk talán túlzás nélkül legnagyobb befektetése az ingatlanvásárlás, az otthon megteremtése az egyik legfontosabb célja életünknek.

 

Nem is szokás ezt a kérdést emiatt félvállról venni, hiszen optimális esetben nem cserélgetjük rövid időn belül otthonunkat.

 

Ugyan a nyugati országokban egyre kevésbé szokás az ingatlanokat megvásárolni, a mobilitás kedvéért az emberek sokkal szívesebben élnek bérelt ingatlanokban.

 

Ugyanakkor Magyarországon a lakhatási kultúra még mindig a saját ház vagy lakás birtoklását támogatja.

De hogyan is érhetjük el, hogy ne nyúljunk mellé, és a lehető legjobb áron juthassunk hozzá otthonunkhoz?

Ingatlanközvetítő

Az utóbbi években egyértelműen elszálltak az ingatlan árak, a kétezres évek elejéhez képest ma már a dupláját kell kifizetnünk egy házért vagy lakásért.

Természetesen sok segítő intézkedés is megszületett azóta, hogy családok ingatlanvásárlási szándéka ki is teljesedhessen, hiszen a bérek növekedés nem követte az egyre drágább ingatlanokat.

Ha egy család legalább 3 gyermeket vállal, akkor akár több 10 millió forintnyi támogatást is igénybe vehet erre a célra.

Gondoljunk csak például a Családi Otthonteremtési Kedvezményre, elterjedtebb nevén a CSOK-ra, vagy a 2019-es évben bevezetett babaváró hitelre, ami 3 gyermek születése esetén szintén vissza nem térítendő támogatássá változik.

Az idei év is tartogatott számunkra újdonságokat, ami a finanszírozás könnyítését illeti, megszületett a felújítási támogatás, mely újabb 3 millió forint vissza nem térítendő támogatást jelenthet a családok zsebében.

Emellett pedig az illetékmentesség, és az áfa konszolidálása is néhány millió plusz jelenthet a nagyobb családok zsebében.

De nem csak az járhat jól, akinek 3, avagy annál több gyermeke van.

Az 5 tagúnál kisebb családok is nagyszerű kedvezményekben, és rendkívül kedvező feltételű hitelekben részesülhetnek, amennyiben igényük adódik rá. A feltételeknek való megfelelés már koránt sem annyira bonyolult, mint az elején, és a papírmunka is egyszerűsödött a gyakorlatiasság jegyében.

A megfelelő otthon finanszírozásához tehát az állam sok segítséget nyújt, a kiválasztásban azonban csak egy tapasztalt és a piaci helyzetben jártas szakember tud igazán nagy segítségünkre lenni.

Bár az ingatlanügynökök személye még mindig sok negatív sztereotípiának van kitéve, ugyanakkor már világosan látszik, hogy ha valóban jó döntést szeretnénk hozni, nem bízhatjuk magunkat a véletlenre.

Számos olyan nézőpont és rejtett buktató létezik, melyről egy laikus még csak nem is tud, de egy megfelelő szakértő bevonásával szinte biztosan elkerülhetőek a kellemetlen meglepetések.

Nincs is más dolgunk, mint megtalálni azt a szakembert, aki teljes odaadással végzi hivatását, és tudását az emberek szolgálatába képes állítani.

Csak kevesen tudják, hogy nem csak eladáskor, de vásárláskor is módunkban áll ingatlanost megbízni. A legjobb az egészben, hogy ilyenkor anyagi felelősség sem terhel, hiszen a jutalék mindig az eladási árból vonódik le, tehát azt az ingatlan eladója fizeti meg.

Ha még nem találtad meg megfelelő, szakértő és lelkiismeretes ingatlanosodat, akkor válaszd a Homexpress csapatát! Fiatalos lendület, sok éves tapasztalat és nagy szakértelem jellemzi az itt dolgozókat, és a cég filozófiája arra irányul, hogy minden ügyfelük igényeit a legmesszemenőbbekig kielégítsék!

Budapest számos kerületében megtalálható kirendeltségük, így felkeresheted őket akár személyesen, de telefonon vagy e-mailben is várják a megkereséseket.

Vonj be egy profi csapatot otthonod megválasztásába, és hidd el, ez lesz az a döntés, amit egészen biztosan nem fogsz megbánni! Keresd a Homexpress irodáit.

Pin It on Pinterest

Share This