Ahogyan megjelennek az első nyári, meleg napsugarak, az autószerelemesek azonnal arra gondolnak, az autójukat formába kell hozni.

 

Napsütésben és melegben valahogy sokkal nagyobb az igény erre, pedig a téli időszakban sem kevésbé fontos szerintünk igényesen karban tartott, látványosan szép autóval megjelenni.

 

De miért is félünk télen elvégezteti a polírozást?

 

Valamiért az emberekben akaratlanul is kialakul egy reflex, hogy ezt a beavatkozást a nyári hónapokban kell végezni. Emellett pedig az is egy fontos indok, hogy mindenki azt szeretné, hogy mire beköszönt a valódi jó idő, akkora friss legyen a kezelés.

De mivel télen általánosságban azt gondoljuk, hogy sokkal több negatív hatás éri az autót, így félünk ezt ennyire korán elvégezni, inkább kivárjuk a tavaszt, vagy egyenesen a nyarat.

 

Pedig téves elképzelés az, hogy érdemes ezzel eddig várni!

 

Télen valóban sok károsító természeti hatás éri a kocsit, a szél, a hideg, a csapadék, a fagy… mind-mind azt eredményezik, hogy a kasznin lévő festék réteg gyengüljön, adott esetben sérüljön. Azonban egy megfelelő védőréteg alkalmazásával elérhetjük, hogy autónk külseje teljeskörűen védve legyen.

Nem csak a környezeti ártalmaktól, de a kisebb mechanikai sérülésektől, illetve a maró hatású szennyeződésektől is jól megvédi járművünket, például egy nano kerámia réteg, így nem érdemes sem halogatni, sem pedig sokáig fontolgatni ezt a kezelést.

Ha már rászántuk magunkat, hogy igénybe vegyük a felület védelmet, akkor pedig érdemes azt egybe kötni a felület renoválásával is.

védőbevonat, kerámia, nrg-polír

Egy professzionális polírozó kezelés eltünteti a karcokat, kisebb nagyobb sérüléseket, kőfelverődéseket, visszaadja a lakk eredeti fényét, megszabadít minket a matt, kopott foltoktól.

Főleg a régebbi autóknál jellemző, hogy a fényezés csúnyán el van mattulva, teljesen elveszítette eredeti fényét, főleg, ha az autó sokat tartózkodik a szabad ég alatt. Csak kevesen tudják, hogy az ilyen sérülések okozója tulajdonképpen a napsugárzás, pontosabban a benne található UV, ami szó szerint megégeti az autón lévő lakk réteget.

Ha nincs lehetőségünk arra, hogy zárt térben parkoljunk autónkkal, a jelenség előbb-utóbb biztosan feltűnik, és sok bosszúságot is okozhat. Sokan nem is tudják, hogy ez a jelenség nem csak esztétikailag jelent problémát.

Egy matt felületen ugyan is sokkal jobban megtapadnak a szennyeződések, sokkal nehezebben is tisztítható, és az ebből következő extra mechanikai hatások csak még inkább súlyosbítják a problémát. A vége pedig komoly rozsdásodás, karosszéria probléma, vagy akár a teljes elem cseréje is lehet.

Mint látható tehát, nem érdemes sokáig húzni, érdemes a felületet lehetőség szerint mihamarabb rendbe tetetni, amennyiben ez szükséges. A felület kezelések után felhordott védőrétegek némelyikére garázsunk akár több éves garanciát is vállal.

Ebből már egyértelműen látható, hogy az évszak az eredmény szempontjából lényegtelen!

Keress minket bizalommal, ha úgy érzed, autódra ráférne egy kis felújítás, karbantartás vagy optikai szépítés! Tapasztalt csapatunk első osztályú munkavégzéssel látja el feladatát, így autód itt egyértelműen, 100%-ig biztonságban lesz.

Bejelentkezés történhet telefonon, e-maliben, vagy a weboldalunkon elérhető űrlap kitöltésével!

Ne várj sokáig, mert nyakunkon a szezon kezdet, és ilyenkor akár több hónapos várakozási idő is előfordulhat. A téli hónapokban viszont akár rövid határidővel is tudunk még időpontot adni!

Add meg autódnak azt, amit szerinted is megérdemel! Mi segítünk a kivitelezésben!

NRG POLÍR.

www.nrg-polir.hu

Pin It on Pinterest

Share This