Az ingatlanvásárlás során azt gondolhatnánk, hogy a legnehezebb feladat az optimális ház vagy lakás kiválasztása.

 

Fel kell térképezni a megfelelő környéket

 

Átnézni a piacon kínált lehetőségeket, és rengeteg egyéni szempontot is figyelembe venni, hogy valóban jó döntést hozzunk, hiszen egy otthonteremtés a legtöbb esetben nem csak rövid időre, hanem hosszú évekre, vagy akár évtizedekre szól.

 

De ne gondoljuk, hogy ha megtaláltuk a számunkra legideálisabb ajánlatot, akkor már túl is vagyunk a nehezén…

Ingatlan vásárlás

Csak ez után kezdődik a java. Az ingatlan vásárlással kapcsolatos teendők listája igen hosszú, így jó, ha tisztában vagyunk vele, milyen kemény fába vágjuk a fejszénket.

Miután megvan a kiszemelt ingatlan, meg kell bizonyosodnunk például a tulajdoni viszonyokról, hiszen, ha ezt nem tesszük, sok kellemetlen meglepetésben lehet részünk.

Az ingatlanok vásárlásához sokan vesznek fel hitelt, ez még alapvetően nem jelent komplikációt, azonban ilyenkor a fizetési mechanizmus teljesen másképpen zajlik, mint egyébként.

Akkor is kombinált a helyzet, ha az ingatlannak nem egy, hanem több tulajdonosa is van, pláne, ha ők bizonyos fontos döntésekben nem értenek egyet.

Lényegi kérdés még, hogy van-e az ingatlannak haszonélvezője, mert az ő jogai sok esetben kiterjedtebbek, mint magáé a tulajdonosé vagy tulajdonosoké. Illetve más típusú követelés is bejegyzésre kerülhet az ingatlanon, és ezekről a pontos adatokat csak a tulajdoni lap kikérésével tudhatjuk meg.

Hogyan juthatunk hozzá a tulajdoni laphoz?

Ezt a dokumentumot alapvetően a földhivatalból lehet kikérni, illetékdíj megfizetése mellett. De fontos információ azoknak, akik rendelkeznek ügyfélkapu regisztrációval, hogy számukra ezen keresztül is igényelhető tulajdoni lap, ugyan korlátozott számban, és csak részben díjmentesen.

Ez egy olyan fontos praktika például, amivel jó tisztában lenni, hiszen nem csak időt, de pénzt is spórolhatunk vele. Nem mellesleg pedig fel is gyorsítja a folyamatokat, ha nem kell minden féle hivatalokba rohangálnunk, hogy beszerezzük a megfelelő információkat, szükséges engedélyeket.

Természetesen a tulajdoni lap kikérése is csak az egyik az első lépések közül, számos más intézni való is akad az ingatlanvásárlás folyamán.

A legjobb döntés, ha profi segítséget veszünk igénybe, aki végigkísér minket a teljes folyamaton, és segítő kezet nyújt számunkra az ilyen helyzetekben. Egy profi ingatlanos ismeri az egymás utáni lépéseket, és azt is pontosan tudja, hogyan lehet az utat optimálisan lerövidíteni a sikeres adás-vétel felé.

 

Jó, ha számíthatunk egy ügynök szakértelmére és segítségére, életünk ezen hatalmas döntésében.

 

A Homexpressz Budapest egyik legjelentősebb ingatlanközvetítő hálózata, annak dacára, hogy csak néhány irodával rendelkeznek városszerte. Elhivatott és professzionális munkatársaik fiatalos lendülettel és töretlen lelkesedéssel segítik ügyfeleiket, legyen szó akár ingatlanvásárlásról, vagy eladásról egyaránt.

Tisztességes piaci hozzáállásuk és elégedett ügyfeleik sokasága a garancia eredményes munkájukra, hiszen nevüket mindenhol dicséret és elismerés fémjelzi.

Ha még nem találtad meg a fővárosban professzionális ingatlanosodat, ne késlekedj! Keresd a Homexpress csapatát bizalommal! Akár telefonon, e-mailben, üzenetben vagy a weboldalukon elérhető űrlap kitöltésével is adhatunk nekik megbízást!

Semmi esetre se bízd ezt a létfontosságú folyamatot a véletlenre, vagy éppen a szerencsére! Ha már van rá lehetőséged, bízd inkább egy profi, megbízható és hatékony szakemberre!

Ha nem akarsz egyedül tévelyegni a bürokrácia útvesztőjében, ne késlekedj! Engedd, hogy egy valódi szakember vezessen át a nehézségeken!

Pin It on Pinterest

Share This