„Miért olyan magas a fűtés számla?” – hangzik el a kérdés ilyenkor télvíz idején, gyakorta. És hamar érkeznek is a válaszok: „Biztosan hígítják a gázt, nincs olyan fűtő ereje, mint régen.”

 

„Nincsenek szigetelve a falak”, „szelel az ajtó”… és így tovább.

 

Még ha mindegyik állításban lehet is valami igazság, azért azt fontos tudni, hogy a házból kiszökő hő nagy része sosem az ajtón vagy az ablakokon, netán a falakon keresztül távozik.

 

 

Puszta fizika, nem más, hogy a meleg levegő fajsúlya sokkal kevesebb, mint a hidegé, így a meleg levegő először felfelé száll és csak az után tölti ki lentebb is a teret.

 

Egy nagy belmagasságú helyiséget ezért nehezebb kifűteni, és ezért van az is, hogy a rossz tetővel rendelkező házaknak sokkal rosszabb a hőtartó képessége.

tetőszigetelés profi módon

2021-től az új házak építése során már egy sokkal magasabb energetikai minősítésnek kell tudnia megfelelni a tetőszerkezetnek, azaz jól kell annak szigetelnie. Ugyanakkor a régi tetők esetében a tetőszigetelés lépése sokszor kimaradt, így a meleg a tetőn keresztül szökik a házból. Ebből adódóan jóval nagyobb energia szükséges egy ház felfűtésére, ami értelemszerűen magasabb rezsi számlát is jelent, mint az feltétlenül szükséges lenne.

Persze, nincsen vész, a tetőszigetelést utólagosan is el lehet végezni, és ezzel sok költséget lehet hosszú távon megspórolni. Legtöbbször ezt a téli időszakban mondják jelentősnek, de azzal is lehet számolni, hogy egy jól szigetelt tető a nyári forróságban is végi a házat a túlzott felmelegedéstől, így a légkondicionálás költségén is sokat spórolhatunk.

Tehát az már nem is kérdéses, hogy a tetőszigetelés egy rendkívül fontos lépés. Az viszont továbbra is kérdés lehet, hogy hogyan vágjunk ebbe bele?

Mégis mennyibe kerül egy ilyen munkálat és kit érdemes vele megbízni?

Nos, az árakat sok minden befolyásolja, erre előzetesen kalkulált árat mondani szinte lehetetlen. Függ a tető általános állapotától, szerkezeti felépítésétől, kiterjedésétől…és így tovább. Ha pontos információt szeretnél erről kapni, a legjobb, ha felveszed a kapcsolatot egy profi kivitelezővel, aki a felmérés után részletes árajánlatot ad neked.

Akkor sem kell aggódnod, ha nem áll rendelkezésedre egyben a szükséges összeg, hiszen vannak nagyszerű lehetőségek azok számára is, akik csak később vagy halasztva tudják a munkálatok árát kifizetni.

A Tetőző csapata sok éves tapasztalattal és mélyreható szakmai tudással rendelkezik a tetők építése, felújítása és szigetelése területén. Országszerte immár több ezer tetőt varázsoltak újjá, így biztosak lehetünk benne, hogy az általuk végzett munka a legmagasabb szakmai követelményeknek is megfelel.

Emellett az is fontos tény, hogy akár bankon kívüli részletfizetési lehetőséget is tudnak biztosítani, így nincs is több indok, ami azt támasztaná alá, miért is nem vágsz bele azonnal a tető felújíttatásába, szigeteltetésébe.

Keresd őket bizalommal elérhetőségeiken, és ők megkeresésedre nagyon rövid időn belül válaszolnak majd. A részletek átbeszélése után a munka hamarosan meg is kezdődhet, egyedi módszereiknek köszönhetően pedig nem kell számolnod hosszan elhúzódó vagy nagy felfordulással járó munkálatokkal sem.

Idéntől már a kár a felújítási támogatást is igénybe veheted erre a célra, így maximálisan 3 millió forinttal csökkentheted az ezzel járó költségeidet! Ez egy olyan lehetőség, amit kár volna kihagyni! Ne is gondolkodj tovább, hiszen te mindenképpen csak nyerhetsz! Keresd a Tetőző csapatát még ma, és spórolj a rezsiden annyit, hogy a tetőszigeteléssel évről évre akár súlyos százezreket is nyerhess!

Pin It on Pinterest

Share This