A nyári időszakban egyértelműen előtérbe kerül a fogyás kérdése.

 

Ilyenkor a nagy forróságban lekerülnek a sokat takaró ruhadarabok, ezzel egyidejűleg előtérbe kerülnek a test esetleges hibái, ami sokak számára zavarba ejtő is lehet.

 

Ilyenkor már úgy is érezhetjük, hogy késő a garantáltan biztonságos és hatékony módszerekhez folyamodni, valami szuper gyors és drasztikus megoldás kell a látványos eredményhez!

De honnan tudhatjuk, pontosan mit és mennyit kell ennünk ahhoz, hogy ideális tempóban és egészségesen veszíthessünk súlyfeleslegünkből?

Azonban az ilyen fellángolások nem, hogy nem visznek előre, de még hátráltathatnak is a hosszú távú eredményben, és további problémák kialakulásához is vezethetnek.

A koplalás egy ősi fogyókúrás módszernek számít, szinte mindenki ismeri, aki valaha küzdött túlsúllyal.

A folyamat rettentő egyszerű: csak minimális kalóriát viszünk be szervezetünkbe, éppen annyit, hogy annak működése fennmaradjon, ettől várva azt, hogy a szervezet majd gyorsan elkezdi felhasználni raktárai tartalmát, vagyis a zsírpárnákat.

Az analógia akár működőképes is lehetne, de sajnos nem az, és ennek a napnál is világosabb okai vannak. Szervezetünk egy rendkívül intelligens struktúra szerint működik, minden folyamat mérnöki pontossággal megy benne végbe.

Ha szervezetünk hosszú távon jóval magasabb energia szintet kap, mint amennyit felhasznál, vagyis többet eszünk, mint kellene, akkor abból raktározni kezd, gondolván a szűkösebb időkre.

Ebből adódik a súlyfelesleg az esetek többségében.

Ha azonban irreálisan kevés energiához jut, olyannyira kevéshez, ami az alapvető működésének fenntartásához is kevés, leállít bizonyos folyamatokat.

Csökken az anyagcsere tevékenység, leállnak az anyagcsere bizonyos folyamatai, majd a szervek működtetése… és így tovább.

Majd mikor újra enni kezdünk, félve attól, hogy ismételten megvonásos időszak fog következni, a szervezet szélsebesen újra tartalékolni kezd, hogy az újabb ínséges időkben legyen mihez nyúlnia.

Ettől a kiegyensúlyozott szervezeti folyamatok, a hormonháztartás felborul, rendellenes működés lép fel, és a fogyás nem, hogy gyorssá, inkább lehetetlenné válik.

Arról nem is beszélve, hogy a hosszú távú koplalás következtében a szervezet komoly károsodásokat is elszenvedhet.

Nem érdemes hát kockáztatni, ha nem csak külsőnk, de egészségünk is fontos a számunkra. Tartósan lefogyni és magasabb életminőségi szinten élni csak jól átgondolt, folyamatos munkával lehetséges.

Ennek szerves része a strukturált táplálkozás, az elegendő mozgás és a rendszeres vízfogyasztás is, hogy csak néhányat említsek.

 

De honnan tudhatjuk, pontosan mit és mennyit kell ennünk ahhoz, hogy ideális tempóban és egészségesen veszíthessünk súlyfeleslegünkből?

 

A Natur-Med egészség központ tapasztalt szakemberei megadják erre a kérdésre a választ!

A központ szakmai vezetője, Rónay Barbara tanult dietetikus és hormontanácsadó, 20 éves szakmai múltra visszatekintő tudással állítja össze azokat az étrendeket pácienseinek, melyek segítségével a fogyás garantáltan egészségesen mehet végbe.

A folyamatot nem csak a táplálkozásra alapozza, mozgási tervet is készít igény esetén, valamint támogató kezelésekkel és étrendkiegészítőkkel is segítheti a minél látványosabb eredményt!

Segítségével nem csak az a vágyálom elérhető, hogy egészséges kereteken belül a lehető leggyorsabban megszabadulhassunk a zavaró súlyfeleslegtől, de akár hosszú távon is képesek lehetünk az eredményt fenntartani.

Ha úgy érzed, végre te is megfelelő és hosszútávú megoldást szeretnél a gyors és kétes eredményű divatdiéták helyett, keresd a Natur-Med egészségközpontot a weboldalukon található elérhetőségeken!

Így a fogyás végre nem szenvedés, hanem egy olyan út lehet, amin végig haladni akár élvezetes is lehet, a gyors és látványos eredményeknek köszönhetően!

Pin It on Pinterest

Share This