Sajnos, de igencsak aktuális téma jelenleg sokaknak a túlzott stressz és a magas szintű frusztráció témaköre.

 

Bár rohanó világunkban, a minket érő rengeteg inger és hatás, a sok beáramló információ és a széles körű társadalmi elvárás alapvetően is megterheli lelkünket és idegrendszerünket

 

Emellett a jelenlegi feszített és kiszámíthatatlan egészségi és gazdasági környezet még további megterhelést jelent a lakosság nagy százalékának.

 

Szinte mindenki egyre lehangoltabbá válik, a stressz, a pánik átjárhatja mindennapjainkat, és ha nem kapunk időben észbe, ennek súlyosabbnál súlyosabb következményei is lehetnek!

 

Tudtad, hogy a magas stressz szint komoly fizikai betegségeket is eredményezhet?

stresszkezelés otthon

Nem érdemes megvárni, míg lelki és szellemi terheltségünk már fizikai tünetek formájában is megjelenik, érdemes mihamarabb lépéseket tennünk, már akkor, mikor megtapasztaljuk az első jeleket!

De hogyan is vágjunk bele? Mik azok az alapvető lépések, melyek segíthetik lelki egyensúlyunk helyreállását?

 

5 egyszerű lépést szeretnénk most bemutatni, melyek segítségével könnyedén visszanyerhetjük lelki egészségünket!

 

  • Megfelelő mennyiségű testmozgás

Sokan, meglehetősen tévesen azt gondolják, hogy a mozgás pusztán a fogyás, vagy a fizikai erőnlét elérésének eszköze. Pedig fontos tudni, hogy a stressz levezetésében is elengedhetetlenül fontos szerepet játszik a megfelelő intenzitású és mértékű testmozgás.

Érdemes mindenkinek megtalálnia azt a formát, amit szívesen, akár kedvtelésként is végez. Az egyik leghatékonyabb stresszoldó mozgás a jóga, ezt akár otthonunk nyugalmában is végezhetjük, hiszen nem igényel mást, csak egy szőnyeget.

  • Helyes táplálkozás

Bizonyított tény, hogy a szénhidrát szegény étkezés csökkenti az idegi kimerültséget, és növeli testünk ellenállóképességét. Emellett fontos odafigyelnünk az optimális magnézium és kalcium bevitelre is, ami szintén védi idegeinket.

  • Sok vízfogyasztás

Testünk metabolizmusa, helyes működése kihatással van lelki és szellemi folyamatainkra is. Napi 2-3 liter víz megivása helyreállítja testünk folyamatait, így szintén fontos szerepet játszhat a stresszkezelésben.

Ha nagyon eluralkodna rajtunk a pánik, fogyaszthatunk nyugtató tea keverékeket is. Ezek természetes módon segítenek az ellazulásban, és nyugtatják idegeinket, segítenek a minőségi alvásban.

  • Digitális detox

Az, hogy idegeink kimerülnek, sokban köszönhető a nap mint nap minket terhelő rengeteg információnak és ingernek. Ha úgy érezzük, nem bírunk már többet befogadni, mindenképpen javasolt az információ áramlás visszaszorítása.

Semmiről nem fogunk lemaradni, ha néhány napig nem követjük az aktuális történéseket, de teret engedünk a fontos gondolatokban és a belső gyógyító mechanizmusoknak ezáltal. Akár kísérleti jelleggel is érdemes kipróbálni néhány napos internet és Tv nélküli életet.

  • Meditáció modern technológiával

A belső egyensúly visszanyeréséhez elengedhetetlenül fontos az irányított manifesztáció, a lelki teremtő munka. Sokan azért nem mernek belevágni a meditáció elsajátításába, mert nem tartják magukat elég vizuálisnak, gyakran elkalandoznak, így azt érzik, felesleges időpocsékolás a módszer használata.

Szerencsére ma már modern, 21. századi köntösben is elérhető az öngyógyító gyakorlat, például egy film megtekintésének segítségével is kirándulást tehetünk az univerzumban.

Mindenkinek ajánlott a módszer, aki szeretne dolgoznia. Belső harmónia elérésén, és tudatos öngyógyítással is hajlandó tenni mentális egészségéért.

 

A módszer bizonyítottan bevált, szabadalmaztatott és nagyon hatékony, mindenki számára elérhető a stresszkezelesotthon.com weboldalon keresztül.

 

Csak néhány lépés, de életünk teljes minősége megváltozhat tőle.

Ebben a helyzetben nincs is más választás, mint a tudatos munka lelkünkön, hogy a szorongás és félelem helyét végre a szeretet,  a hála és a megelégedés vehesse át! www.stresszkezelesotthon.com

Pin It on Pinterest

Share This